Скандал в Гърция: Премиерът Мицотакис на закуска с 50 души (видео)
Секция: СВЯТ
08 Февруари 2021 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скандал в Гърция: Премиерът Мицотакис на закуска с 50 души (видео)

/КРОСС/ Видео, на което се вижда примиерът Кириакос Мицотакис да се присъединява към парти с 50 души в къщата на депутата от "Нова демокрация" Христодулу Стефанадис в Евдилос на остров Икария по време на обиколката му в региона, взриви гръцката общественост.

Според информация конкретното „събиране" е организирано в чест на премиера и е силно коментирано, както в социалните мрежи, така и от официалната опозиция.

В изявление местната организация на СИРИЗА определи въпросния инцидент като „Трагичен край на посещението на премиера, с тълпата от десетки хора на тераса на депутата за сбогуване, в нарушение на всички мерки, подписани лично от него. Смятаме, че подобно поведение, освен че е опасно, представлява обида за икарийския народ, който плаща висока цена от мерките за забрана."

След силните опозиционни и обществени реакции депутатът, организирал събирането, който е лекар по професия, заяви, че след финала на визитата на премиера на острова, където са обсъдени хода на ваксинациите, местните проблеми и насърчаването на проекти за развитие, е поканил премиера на лека закуска, където е присъствала охраната му и придружаващите го лица. Стълкновение е станало след пристигане на хора, които са искали да го видят лично.

video: https://www.youtube.com/watch?v=P99gaJX86IA