Калоян Паргов: БСП – София призовава за забрана на Луковмарш
Секция: ПОЛИТИКА
11 Февруари 2021 11:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: БСП – София призовава за забрана на Луковмарш

/КРОСС/ БСП - София призовава за забрана на Луковмарш. Това каза в декларация от името на групата на социалистите Калоян Паргов в началото на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Той обясни, че е приятно изненадан от позицията на ГЕРБ, представена от председателя на групата Малина Едрева, че след повече от 10 години в Столичния общински съвет най-после ГЕРБ се присъедини към европейската и демократична линия, с която се осъждат публично фашистките прояви.

„Поздравление за еволюцията на ГЕРБ и на кмета Фандъкова", заяви Паргов и допълни, че от 2003 г. досега БСП - София многократно е призовавала институциите да предприемат необходимите действия, за да се предотврати провеждането на парада на омразата Луковмарш, който тази година ще бъде на 13 февруари.

„Ние, столичните социалисти, сме убедени, че е огромна грешка да се допусне провеждането на това шествие и ще поздравим, за пореден път, всички институции, които се ангажират с ярка позиция и действия по отношение на неговото възпиране. Такива шествия, с участие на поддръжници на един човеконенавистен режим и с една идеология, която символизира най-мрачните моменти на европейската история през 20 век, е срам за една европейска столица", изтъкна председателят на групата на „БСП за България" в СОС.

По думите му българското общество трябва да отстоява споделените ценности на Европейския съюз, сред които са заклеймяването на екстремизма, фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация - нещо, което БСП и в частност Софийската организация отдавна са направили.

Паргов акцентира, че българските институции са призвани да отстояват спазването на законите в страната.

„БСП - София призовава за забрана на подобен вид движения, действия и демонстрации, базирани на расова, етническа, религиозна нетърпимост и антисемитска пропаганда", категоричен бе Калоян Паргов.