Код жълто в цялата страна за силен вятър
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Февруари 2021 08:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Код жълто в цялата страна за силен вятър

/КРОСС/ Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, максималните - между минус 2° и 3°.

В близките часове валежите навсякъде ще спрат, облачността ще намалее и над страната ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър и в североизточните райони ще има условия за виелици и снегонавявания.

В планините от запад облачността ще намалява. В източната половина на страната до обяд ще е с валежи от сняг и ще има условия за виелици и навявания. В следобедните часове облачността и там ще намалее и ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - минус 12°.

През почивните дни и през първата половина от следващата седмица ще се задържи студено. В събота вятърът ще отслабне. Облачността от югозапад ще се увеличи и вечерта в Югозападна България ще завали сняг. В неделя на много места в страната, с изключение на районите покрай Дунав, ще превали сняг. Повишена вероятност за по-съществени валежи има в Южна България, където ще се образува тънка снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, в източните райони - умерен.