Антиспин кампания по случай Деня на влюбените в Разград
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Февруари 2021 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антиспин кампания по случай Деня на влюбените в Разград

/КРОСС/ Антиспин кампания по случай Деня на влюбените организира Регионалната здравна инспекция в Разград, съобщиха от ведомството.

Дните на отворените врати за безплатно изследване за ХИВ чрез бърз тест за граждани ще се проведат до 19 февруари в сградата на здравната инспекция.
По време на кампанията ще се разпространяват здравно-образователни материали сред младите хора, съвместно с ученици от учебните заведения в Разград. Инициативите ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки.

В настоящия момент, когато светът е насочил своите усилия към преодоляване на пандемията и всеки от нас ежедневно осъзнава, че здравето е най-голямото богатство, не трябва да отместваме фокуса и от болести като СПИН, които също отнемат живота на хора в активна възраст, посочват от регионалната инспекция.

Според изнесените данни, в Разградска област през миналата година няма заболели от ХИВ/СПИН. За сравнение през предходните две години са регистрирани по четири случая на инфекцията.

През 2020 г. в лабораториите на територията на Разградска област са изследвани общо 566 човека. От тях 418 са били жени, а останалите мъже. Всички резултати са отрицателни.