Най-важните правила за хранене на жените над 50
Секция: Здраве
13 Февруари 2021 18:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-важните правила за хранене на жените над 50

/КРОСС/ Годините след 50 за жената са едни от най-важните по отношение на промените, които настъпват в тялото и начинът, по който жената се чувства. Симптомите на менопаузата, наред със загубата на двигателна активност и сила, варират от дразнещи до непоносимо тежки.

Състоянието на храносмилателната система добива още по-голяма важност в такъв напрегнат момент. Това трябва да бъде отчетено като факт и да намери своя израз в менюто.

Ето какво трябва да знаете за правилно хранене на жената след 50:

Най-подходящи храни за жените след 50 са тези с достатъчно протеини, регулиращи хормоналното състояние. Бобът, лещата и нахутът е добре да присъстват по-често на трапезата.

Плодовете с високо съдържание на вода също са добре дошли на трапезата, за да поддържат хидратацията - дините, ябълките и гроздето могат да станат постоянен десерт на масата.

Пресните зеленчуци ще задоволят нуждата от фибри, за да работи в добър синхрон храносмилателната система. Най-добре ще действат суровите зеленчуци.

Несъзнателното ядене е причината за повечето провали. Метаболизмът работи много бавно и ако това не се отчете и не се намалят значително порциите се получава като негативен резултат наднормено тегло.

В напрегнатия за тялото период безсънието, умората и стресът се засилват. Много често се тушират с кафе, цигари и алкохол. Те пък пораждат безпокойство и водят до депресии.