Руски полуфинал на Откритото първенство на Австралия
Секция: СПОРТ
15 Февруари 2021 08:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски полуфинал на Откритото първенство на Австралия

/КРОСС/ Поне един руснак ще играе на полуфинал на Откритото първенство на Австралия по тенис. Това стана факт, след като в четвъртфинален двубой ще се срещнат Даниил Медведев и Андрей Рубльов.

Седмият поставен Рубльов се наложи за малко повече от един час над норвежеца Каспер Рууд с 6:2, 7:6(3) и отказване на съперника заради проблеми с коремен мускул.

Победителят записа 22 печеливши удари при 17 непредизвикани грешки.

„Поне един руски тенисист ще бъде на полуфиналите. Поне това е добра новина, но ще бъде много труден мач. За последно той ме победи на четвъртфиналите на US Open. Сега ще играем четвъртфинал тук и ще видим какво ще се случи. Вярвам, че ще покажем високо ниво и ще има страхотна битка", каза след мача Рубльов, който е загубил и трите мача срещу бъдещия си опонент.

Преди това №4 в схемата Медведев спечели с 6:4, 6:2, 6:2 срещу американеца Макензи Макдоналд и записа 18-а поредна победа.

Шампионът от финалите на АТР се справи за час и половина. Руснакът завърши с 29 уинъра (7 аса) при 15 непредизвикани грешки. Медведев постигна шест пробива, а допусна един.

Третият руснак на четвъртфиналите в Мелбърн е квалификантът Аслан Карацев, който утре ще играе срещу Григор Димитров.