Българинът Владимир Тенев е сред лидерите на бъдещето според "Тайм"
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Февруари 2021 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българинът Владимир Тенев е сред лидерите на бъдещето според "Тайм"

/КРОСС/ Българинът Владимир Тенев, който е изпълнителен директор на компанията "Робинхуд", попадна в списъка на списание "Тайм" за лидерите на бъдещето.

Улесняването на инвеститорите, които търгуват с акции на "Уолстрийт" чрез приложението на 33-годишния българин, е сред основните причини той да бъде включен в авторитетната класация на изданието.

На фона на безпрецедентна криза в САЩ за безработица, предизвикана от пандемията COVID-19, акциите на фондовите пазари скочиха нагоре. Това обаче се оказва от полза само за хората, които притежават такива, а в САЩ те са само 55% от населението. "Робинхуд" - платформа за акции без комисионни, водена от родения в България изпълнителен директор и съосновател Владимир Тенев, иска да промени това, като улесни инвестирането, пишат от "Тайм". Този подход е спечелил на българина повече от 13 милиона потребители и оценка от 11,7 милиарда долара, но критиците казват, че подобна игра стимулира начинаещите инвеститори да поемат големи рискове, допълва списанието.

В списъка за лидери на бъдещето попадат и лидерът на белоруската опозиция Светлана Тихановская и съветникът на американския президент Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан, пише БГНЕС.

Светлана Тихановская е единственият представител на постсъветското пространство в този списък. Представянето й е написано от лидера на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо, който до голяма степен е загубил позицията си. През 2019 г. той също участва в този списък.

Джейк Съливан, който пое поста асистент по националната сигурност в Белия дом, е само на 44 години. Преди това е работил в държавния апарат по време на президентството на Барак Обама.

Освен политическите и социалните лидери, в списъка на "Тайм" попадат още художници, новатори, хора, чиято дейност списанието нарича "феномен". Представители на САЩ преобладават във всички категории, списъкът се отличава с националното разнообразие.