Задържаха 454 кг тютюн без платен акциз
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Февруари 2021 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха 454 кг тютюн без платен акциз

/КРОСС/ Митнически служители задържаха 282 кг балиран тютюн на листа и 172 кг нарязан тютюн без платен акциз.

На 12.02.2021 г., около 20:10 часа, митнически инспектори от сектор Оперативен контрол-звено Свищов на отдел „Митническо разузнаване и разследване-Дунавска" извършват проверка в къща в село в област Плевен. На адреса са намерени 172 кг нарязан тютюн и 282 кг тютюн на бали. В една от стаите митническите служители откриват машина за рязане.

Установено е, че в обградения от растителност двор на имота тютюневите листа са били овлажнявани преди да бъдат нарязани. На място са открити още 3 метални варела, 4 газови горелки и 3 газови бутилки, за които се смята, че са използвани при обработката на тютюна. Собственикът на имота заявява, че акцизната стока е негова. При проверката съдействие са оказали полицейски служители от ОДМВР-Плевен. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Териториален отдел „МРР -Дунавска" под надзора на Районна прокуратура-Плевен.

Преди около месец, при друг случай, митнически служители от сектор Оперативен контрол-звено Свищов на отдел „Митническо разузнаване и разследване-Дунавска" задържаха 400 кг тютюн, също без платен акциз при проверка на имот, намиращ се в село в община Бяла Слатина.