Проф. Сергей Игнатов: Ние сме живи благодарение на ваксинирането
Секция: Анализи
19 Февруари 2021 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Сергей Игнатов: Ние сме живи благодарение на ваксинирането

/КРОСС/ Ние сме живи благодарение на ваксинирането", каза проф. Сергей Игнатов в БТВ „Тази сутрин". По думите му трябва всеки човек да се замисли са собствения си живот и за този на хората около него. Ходим по улиците и не виждаме този ефект на пандемията, казва Игнатов, но в същото време умират хора. Ние сме живи благодарение на ваксините. Египет, например, до 1988 г. са били 42 млн. население. Сега са около 100 млн., защото решиха проблемите с детската смъртност именно с ваксинирането, каза Игнатов. Той коментира, че страната ни не е изключение за негативното отношение към ваксинациите. България е малка брънка от веригата на фалшивите новини и недоверието. Във Франция отношението към ваксините не е много положително, казва той.

Според проф. Игнатов у нас ваксинирането върви добре и даде пример с Литва, където живее от години. Там ваксинирането още е на ниво средно училище, но тук се ваксинирах като преподавател. Ваксинират се не просто преподавателите, а администрацията, охраната и всички желаещи служители в учебните заведения, коментира Игнатов.

Вчера поредният марсоход кацна на Червената планета и изпрати първите снимки. Понеже всички казват, че много бързо били направени ваксините - науката толкова бързо се развива в момента, че даже бавно бяха направени, смята Игнатов.

Според проф. Игнатов малките деца са най-ощетени от ситуацията с коронавируса заради онлайн обучението. Човек когато има перспективата на изминалия живот си казва една-две години, не съм се променил кой знае колко, казва Игнатов.