Започва Лондонската седмица на модата, ще бъде полово неутрална
Секция: Шоубизнес
19 Февруари 2021 18:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва Лондонската седмица на модата, ще бъде полово неутрална

/КРОСС/ Лондонската седмица на модата, която започва днес, ще е полово неутрална и напълно виртуална заради пандемията, съобщи АФП.

В програмата са няколко големи имена като "Бърбъри", но не и Виктория Бекъм. Въпреки отсъствието на звезди и журналисти някои дизайнери като Бора Аксу, Моли Годард и Симон Роша, решиха да покажат дефилета, които ще бъдат излъчени на интернет сайта на Лондонската седмица на модата.

Повечето участващи дизайнери се представят до сряда с видеа за колекциите, които могат да са мъжки, дамски или смесени, защото тази седмица на модата в Лондон е полово неутрална.

Емблематичната британска марка "Бърбъри" ще представи в понеделник мъжката си колекция есен/зима 2021, създадена от дизайнера Рикардо Тиши. Формата на презентацията не се уточнява, но през септември "Бърбъри" показа пролетно-лятната си колекция за следващата година с дефиле в гора, излъчено в платформата Туич. Шоуто гледаха в реално време повече от 40 000 души.

Виктория Бекъм реши да представи "оптимистичната си, но реалистична" колекция няколко дена преди Лондонската седмица на модата. Дизайнерката живее през пандемията във Флорида.

Въпреки пандемията "хората още искат да се обличат, но търсят повече удобството", заяви тя.

Британският дизайнер Пол Костело обаче каза, че работи с много намален състав и продажбите му през пандемията са "ужасни". Той е удвоил колекцията си за домашно обзавеждане, защото "хората обличат повече домовете си, а не себе си".

В британския моден сектор работят повече от 890 000 души. Той пострада не само от ефекта на пандемията, но и на Брекзит и края на свободното движение на хора.