Патриарх Неофит поздрави новоизбрания сръбски патриарх Порфирий
Секция: Православие
19 Февруари 2021 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патриарх Неофит поздрави новоизбрания сръбски патриарх Порфирий

/КРОСС/ Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до новоизбрания патриарх на Сръбската православна църква Порфирий, съобщиха от Българската патриаршия.

"Ваше Светейшество, обични в Господа брате и съслужителю, Бог на мира и любовта да бъде винаги сред нас! От наше име и от името на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия, поднасяме искрените си поздрави към Вас, по повод избора и интронизацията Ви за предстоятел на братската Сръбска патриаршия", се казва в поздравлението на патриарх Неофит до патриарх Порфирий.

"Отправяме горещи молитви към нашия Господ Иисус Христос - Пастирът на пастирите да Ви укрепява във високоотговорното и душеспасително служение. Всесърдечно благопожелаваме първосветителското Ви служение да бъде изпълнено с крепко здраве, бодър дух и множество духовни плодове, които да бъдат за спасение на боголюбивите християни и за благото на Светото Православие. И тъй, благодатта и милостта на Всещедрия Бог да Ви осеняват през всички дни на живота, за да пребъдвате в дома Господен много дни и дълги години! /Пс. 22:6/. С братска в Христа обич", пише българският патриарх Неофит до новоизбрания патриарх на Сърбия.

Светият архиерейски събор на Сръбската православна църква избра на 18 февруари за нов патриарх на Сърбия Загребско-Люблянския митрополит Порфирий, роден през 1961 г. в Бечей.