Две дела срещу Навални ще се гледат днес в Москва
Секция: Русия
20 Февруари 2021 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Две дела срещу Навални ще се гледат днес в Москва

/КРОСС/ За днес са насрочени две съдебни заседания по дела срещу опозиционера и критик на Кремъл Алексей Навални. И двете заседания ще се състоят в сградата на Бабушкинския районен съд в Москва.

Преди обед състав на Московския градски съд ще гледа жалбата на Алексей Навални срещу решението на Симоновския районен съд от 2 февруари. Тогава Навални беше осъден ефективно на 2 години и 8 месеца затвор заради многократни нарушения на изпитателния срок на условната му присъда за мошеничество от 2014г.

През 2017 г. Европейският съд по правата на човека обяви присъдата за несправедлива, а тази седмица настоя Навални да бъде освободен. В ранния следобед трябва да започне четвъртото заседание по дело за клевета срещу ветеран от Великата отечествена война, подсъдим по което отново е Навални.

През лятото опозиционерът нарече „позор за страната и предатели" 94-годишния военен ветеран Игнат Артьоменко и още няколко участници в агитационен клип в подкрепа на президентските поправки в конституцията. Прокуратурата настоява Навални да бъде глобен с 950 000 рубли или около 12 500 долара.