Тошо Тошев: След месеци на уплах ГЕРБ отново са настървени за престой във властта
Секция: Анализи
20 Февруари 2021 18:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тошо Тошев: След месеци на уплах ГЕРБ отново са настървени за престой във властта

/КРОСС/ "Понятието "дълго" във властта е сложно. При ГЕРБ усещам настървение отново за управление, докато преди месеци усещах уплах. Но това не е управление, а престой във властта, каране на джипка по коридорите на властта". Това каза пред БНР журналистът, писател и издател Тошо Тошев.
Според него нито една от партиите, които ще се състезават за място в новия парламент, не мисли за управление, "а всеки смята". "Управлението на една държава е сложна работа. На нашата държава, в нейното състояние, това е болезнена работа. Не знам кой умен човек би се съгласил... Нашата държава е много болна в момента".

Журналистът не смята, че Слави Трифонов може да бъде политик: "Около него няма хора политици. Самият той не показва сериозно политическо поведение, дори в този решаващ момент. Ние не го чуваме, не го виждаме... Слави ми е като ядрото на Земята, знам, че съществува далече надолу, но никога не мисля за него. Какво може да ми даде партията на Слави Трифонов?!".

В предаването "Политически НЕкоректно" Тошев коментира още: "Бих посъветвал Корнелия Нинова да не се захваща с това нещо - да съди журналисти. Не знам защо го прави. Мисля, че не само е грешка, а е нелепица. Не се съди журналист. Дори идеята, която е била заложена в публикацията, която не си е харесала, така я раздухва повече и който не я прочел, ще я прочете".

Тошо Тошев разказа как преди извънредните парламентарни избори през 2014 година е посредничил между Бойко Борисов и тогавашния шеф на БСП Михаил Миков. Борисов предложил да се направи коалиция с БСП и поискал съдействие от Тошев да разговаря с Миков за това. В предаването "Политически НЕкоректно" по темата се включи и Михаил Миков:

"Нямам детайлен спомен за случилото се, но тогава имаше много годежари. Никога не съм влизал в кабинета на г-н Тошев. Нещата се случваха пред цялата публика. Имаше ясна позиция на Изпълнителното бюро по въпроса и място за годежарски теории не е имало... Идея за голяма коалиция винаги се е търкаляла... Въпрос не може да има за голяма коалиция", дупликира Миков Тошев по БНР.