Боряна Калейн е четвърта в многобоя
Секция: СПОРТ
20 Февруари 2021 19:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Боряна Калейн е четвърта в многобоя

/КРОСС/ Боряна Калейн завърши на четвърто място в многобоя на турнира Гран При по художествена гимнастика в руската столица Москва. Българката събра сбор от 98.250 точки, след като днес получи оценки от 23.350 точки на лента и 26.500 точки на бухалки. Вчера тя има 22.200 точки на топка и 26.200 точки на обръч. Така Калейн се класира за финалите на всичките четири уреда, който са в неделя.

Три рускини се качиха на почетната стълбичка. Шампионка стана Дина Аверина със сбор от 109.000 точки, следвана от сестра си Арина Аверина със 107.600 точки и Лала Крамаренко със 104.450 точки. След Боряна Калейн са още две рускини - Анастасия Гузенкова и Екатерина Селезньова.

По регламент за Гран При се класират всички по реда на оценките, без значение бройките от държава, а във финалите участват по две гимнастички от страна. Точкуването и наградният фонд за Гран При обаче се дава само за финалите на уредите, така че от особена важност Боряна Калейн да успее утре да си изиграе всички съчетания по най-добрия начин.