Марияна Николова призова хората в туристическия бранш да се имунизират
Секция: Туризъм
21 Февруари 2021 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марияна Николова призова хората в туристическия бранш да се имунизират

/КРОСС/ Запазването и рестартът на туристическия сектор са отговорност не само на правителството, но и на работещите в него. Затова призовавам работещите в бранша - всички, с пряк или косвен досег с клиентите и туристите, да се ваксинират доброволно в четвърта фаза. Това е единственият начин туристите и клиентите на заведенията да се чувстват сигурни. Това призова вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по повод започналата четвърта фаза на ваксиниране у нас, обявена от премиера Бойко Борисов в четвъртък, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Те могат да бъдат имунизирани на всички пунктове в страната, специално създадени за масовата ваксинация.
"Призовавам и браншовите организации, които настояваха за приоритетно ваксиниране за заетите в сектор туризъм, както и всички ангажирани с предоставянето на продукти и услуги в бранша, да направят необходимата организация сред своите служители за имунизацията", допълни Николова.

По думите й отговорното поведение е единственият начин секторът да бъде съхранен и максимално бързо да работи за своето възстановяване. "Смятам, че хората, които са заети в туризма, са на първа линия - от слизането от самолета или автобуса, обслужването, изхранването и изобщо цялостната грижа по здравословния и безопасен престой на туристите", посочи министър Николова.

Според нея ваксините ще ускорят рестарта в туризма.

Вицепремиерът допълни още, че ваксинирането не само ще доведе до намаляване на заболеваемостта, но и до бързо подобряване на икономиката в България. "Много бизнеси са затворени и ваксината е единствената възможност да си върнем нормалния начин на живот отпреди пандемията", отбеляза Николова.

Вицепремиерът припомни, че туризмът е най-силно засегнатият сектор и той спешно се нуждае от така желания рестарт.
"Ваксинирането е въпрос на личен избор, но аз вярвам, че хората ще вземат за себе си правилното решение", заключи тя.