Кой стои зад конспирацията срещу Русия и Запада
Секция: Коментари
21 Февруари 2021 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кой стои зад конспирацията срещу Русия и Запада

Подготвя ли се НАТО за война

/КРОСС/ Векове наред Европа разглежда Русия като пространство за разширяване и колонизация и води непрекъснати войни за преразпределяне на Русия.

Колективният Запад направи много опити за превземане на Русия, включително основните: Тевтонският орден 1200, който беше изхвърлен от Александър Невски; Северната война, Карл XII, който е спрян от Петър I (1700 г.), войната с Франция през 1812 г. (Наполеон-Кутузов), Кримската война (1853 г.), след това Първата (1914 г.) и Втората световна война (1941 г.) . Има хипотеза, че дори походът на Мамай срещу Русия, довела до Куликовската битка, е била спонсорирана от италиански (генуезки) търговци.

В последните години страните от НАТО бързо започнаха да увеличават своя военен потенциал, в това число и в областта на противоракетната отбрана, засилиха закупуването на противоракетни системи и изтребители от пето поколение.

Въпреки усилията на Русия, САЩ с подкрепата на НАТО, се оттеглиха от Договора за противоракетна отбрана ПРО 1972 г. (13.06.2002 г.), както и от договора по ликвидирането на ракетите със среден и малък обсег на действие (2.08.2019 г.). Също така САЩ се оттеглиха и от договора „Открито небе" (22.11.2020 г.).

В същото време администрацията на Байдън и Русия удължиха действието на последния договор за контрол на стратегическите нападателни оръжия СТАРТ-3 за 5 г. Страните от НАТО все още не са ратифицирали адаптираната версия на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ).

Най-високите темпове на растеж на военните разходи през последните пет години са реализирани в Балтийските страни и Източна Европа, които смятат че Русия представлява заплаха за тяхната сигурност: Литва - 160,7%; Латвия 153,7%; Словакия 110,7%; Румъния 89,2%; Унгария 69,4%, Естония 31,5%.

През юли 2020 г. НАТО одобри окончателния вариант на отбранителните планове на Балтийските страни и Полша в случай на „агресия от Москва". Отбелязва се ръст на числеността на личния състав на Алианса. В периода 2015-2019 г. общият брой на военнослужещи в Европа се е увеличил почти с 6,3% (от 1,740 до 1,849 милиона души). Най-висок ръст отбелязват в Латвия - 12,47%; Литва - 13,82%; Румъния - 12,46% и Полша - 11,97%.

На 17 февруари генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг представи инициатива за обновяване на стратегическата концепция на НАТО. Новата концепция ще бъде приета на срещата на върха на Алианса през 2021 г., като по съдържание тя ще бъде насочена към Китай и Русия.

Трябва да разширим...диалога с всички съмишленици по целия свят, за да противостоим на тези, които не споделят нашите ценности - такива страни като Русия и Китай...и отделяйки допълнителни ресурси, ние ще можем да дадем мотивация на страните от Алианса повече въоръжени сили да бъдат изпратени на източния фланг".- посочва в речта си Йенс Столтенберг

С цел да ограничат и възпират Русия, САЩ и НАТО напоследък провеждат все повече военни учения в близост до северните граници на Руската федерация в Арктика.

Според говорителя на руското Външно министерство Мария Захарова увеличаването на военното присъствие на НАТО в близост до руските граници се забелязва „по цялата дължина на дъгата от Балтийско до Черно море".

"Тези региони не са виждали толкова мащабно нашествие на войски от времето Втората световна война."
Въпреки усилията на руската страна да намали напрежението, тя не намира отговор от страна на Алианса.

Русия и Запада: причини за цивилизования конфликт

Наскоро генералният секретар на САЩ Майк Помпео, заяви че Русия е в списъка с враговете на Америка, но в същото време смята Китай за по-важна, „екзистенциална" заплаха за САЩ.

Нека напомним, че според генералния секретар на НАТО, нито Русия, нито Китай „споделят нашите ценности".
Основната цел на Запада - глобално господство. Основната пречка - Русия.

Целта на Студената война беше да унищожи основния геополитически съперник на Запада - СССР, и тя беше постигната.

Както каза бившият президент на САЩ Бил Клинтън:

След като разклатихме идеологическите основи на СССР, успяхме безкръвно да изтеглим от войната за световно господство държавата, която е основният конкурент на Америка...Ако успеем да разрешим тези задачи, тогава през следващото десетилетие ни предстои да разрешим следните проблеми: разделяне на Русия на малки държави...окончателен срив на военно-промишления комплекс на Русия и нейната армия; установяване на такива режими в бившите руски републики, каквито на нас са ни нужни".

Точно към това бяха насочени усилията на Запада в Чечения и прилежащите региони.

Русия е победена държава. Тя загуби титаничната борба...Създава се нов световен ред с хегемония на САЩ срещу Русия, за сметка на Русия и върху руините на Русия". (Збигнев Бжежински 1928 - 2017; бивш съветник по националната сигурност на САЩ)

Проблемът е, че между Запада и Русия съществува неразрешим цивилизационен конфликт, свързан с факта, че руската цивилизация е единственият антипод на западния свят, който през вековете беше единственият, успял не веднъж да се противопостави на западната военна агресия и експанзия.

Първо, Русия е единствената страна, постоянно възпрепятстваща пълната хегемония на Запада.

Второ, Русия е единствената страна в света, която е най-богата на всички видове материални ресурси.

Трето, Русия е единствената страна, която носи на света алтернативни културни и религиозни и икономически ценности (мощна държава, колективизъм и солидарност).

Четвърто, Русия исторически е помагала на различни страни, пострадали от агресия, по-специално от Турция и Германия,а след 1945 г. е предоставила колосални и по същество дейности с нестопанска цел за развитието на страни от третия свят. Такава стратегия кардинално се различава от западната, когато така наречените инвестиции и заеми за развитие, давани от Запада, се превърнаха в поробване на тези държави.

Пето, може би най-важното. Русия е основният противник на мерките на световното правителство, които имат за цел извършването на антихристиянска революция. И в бъдеще тази роля ще се засилва с възраждането на държавата.

И така - кой е поръчителят на този заговор?

Изпълнява се глобален план, наречен „Големият рестарт". Неговият архитект е глобален елит, който иска да подчини цялото човечество..."

Съвременният етап от изпълнението на този план най-вероятно започва със „сексуалната революция" от 60-те и 70-те години, която беше организирана от либерални сили и която напълно унищожи традиционното общество в САЩ. Същият процес започна и в Русия в началото на 90-те години.

Основният проблем на Запада е, че те са напълно наясно, че цялата тази „чернилка" в Русия НИКОГА няма да получи подкрепа нито на държавно, нито на обществено ниво.

Няма да има гей паради и Закон за еднополовите бракове, въпреки че атаките срещу традиционното общество и тук са в разгара си, и много реформи, инициирани от скритото световно правителство, се внедряват.

И църквите в Русия не само се възстановяват навсякъде, но се изграждат и нови, което е гаранция за запазването на моралните устои на руския народ.

Според пророчеството на Св. преп. Серафим Саровски: „...Господ ще се смили над Русия и ще я преведе през страдание до велика слава".

Ето защо Западът или по-точно глобалният отстъпнически елит, който го контролира, толкова ненавижда Русия.