Известен гръцки режисьор е арестуван за изнасилване
Секция: Шоубизнес
21 Февруари 2021 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Известен гръцки режисьор е арестуван за изнасилване

/КРОСС/ Петдесет и шест годишният Димитрис Лигнадис се е предал в полицията в Атина вчера следобед, каза за Асошиейтед прес говорителят на полицията Теодорос Хронопулос. Лигнадис ще остане в ареста, докато не бъде изправен пред съда.

Според съобщения в медиите срещу него има най-малко три обвинения, включително от 25-годишен мъж, който твърди, че Лигнадис го е изнасилил през 2010 г. Режисьорът отхвърля всички обвинения.

Слухове на негови сексуални злоупотреби бяха разпространени през последните седмици, което доведе до напускането му преди две седмици на Националния гръцки театър, в който беше режисьор от 2019 г.

Разкритията на олимпийска медалистка по-рано тази година, която заяви публично, че е била изнасилена през 1998 г., предизвика вълна от нови свидетелства за сексуален тормоз от страна на известни актьори и режисьори, но Лигнадис е първият арестуван.

Случаят прие политически измерения. Опозицията обвини правителството, че не е предприело действия по оплакванията, а министърът на културата Лина Мендони отговори в петък, че Лигнадис е "опасен човек", който я е "заблудил" с актьорските си способности.

Мендони каза, че е поискала прокуратурата на Върховния съд да разследва обвиненията в гръцките театрални среди.