Гърция удължи ограниченията за пристигащите с полети от чужбина
Секция: СВЯТ
22 Февруари 2021 07:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърция удължи ограниченията за пристигащите с полети от чужбина

/КРОСС/ Гръцката Служба за гражданска авиация удължи до 8 март ограниченията за пристигащите от чужбина пътници и изискванията за самоизолация, съобщава АНА-МПА.

Полети от страни извън Европейския съюз и извън Шенгенската зона са забранени, с изключение на Австралия, Израел, Нова Зеландия, Руската федерация, Руанда, Сингапур, Южна Корея, Тайланд, Обединените арабски емирства и Великобритания.

Всички пристигащи с чуждестранни полети трябва да представят негативен PCR тест, направен най-много 72 часа преди полета. Всички пристигащи с полети от чужбина трябва да спазват и 7-дневна карантина, след като се настанят. За пътниците от Великобритания се изисква PCR тест след 7-дневната карантина.

На гръцките летища ще бъдат извършвани тестове на пристигащи на произволен принцип, а в случай че се окажат положителни, се налага 14-дневна карантина.

Полетите между Гърция и Турция остават забранени до 8 март.

Всички полети от и до Албания и Република Северна Македония ще се извършват единствено на атинското международно летище "Елефтериос Венизелос".

Максималният брой пътници от Русия е 500 души за седмица (постоянно пребиваващи руски граждани). Полетите от и до Русия ще е извършват само на летищата в Атина, Солун и Ираклион.