Анимацията „Круд: Нова епоха“ оглави бокс-офиса в Северна Америка
Секция: Шоубизнес
22 Февруари 2021 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Анимацията „Круд: Нова епоха“ оглави бокс-офиса в Северна Америка

/КРОСС/ Анимацията "Круд: Нова епоха", която беше пусната в киносалоните през ноември, отново оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 1,7 милиона щатски долара, съобщи Ройтерс.

Това е поредното доказателство за слабия интерес към прожекциите в киносалоните в САЩ и Канада. Сумата е от 1913 киносалона през уикенда. Тя е достатъчна, за да бъдат задминати по-новите филми - "Малките детайли" с Дензъл Уошингтън и "Юда и черният месия" за втора поредна седмица.

След 13 седмици в киносалоните приходите от "Круд: Нова епоха" са 50 милиона долара и анимацията може да задмине "Тенет" (58 милиона долара), като най-доходоносния филм в епохата на коронавируса.

Северноамериканският бокс-офис се различава коренно от китайския. Приходите от продажба на билети в Поднебесната империя тази година се увеличиха рекордно, благодарение на няколко блокбастъра като комедията "Детективът от Чайнатаун 3", семейния филм "Здравей, мамо" и приключенския "Одисеята на писателя". Продажбата на билети в кината за китайската Нова година достигна 1,2 милиарад долара.

Трудно е да се очаква северноамериканския бокс-офис да се върне към нивата преди пандемията скоро. Рекордът в Китай обаче е насърчаващ, особено заради все по-големия брой ваксинирани.

Второто място в бокс-офис клсацията на Северна Америка зае филмът "Малките детайли" с приходи от 1,2 милиона долара от 2061 киносалона. Филмът, в който участват също Рами Малек и Джаред Лето за четири седмици е събрал 11 милиона долара на вътершния пазар.

Трети е "Юда и черният месия" с 905 000 долара. Следват "Жената чудо 1984" с 805 000 долара и "Стрелецът" със 775 000 долара.