БЧК открива Контактен център за подкрепа в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Февруари 2021 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БЧК открива Контактен център за подкрепа в Пловдив

/КРОСС/ На 23 февруари, от 11:30 часа Българският Червен кръст ще открие Контактен център за подкрепа на населението във връзка с последиците от пандемията в Секретариата на Областния съвет на БЧК-Пловдив.

Той ще разполага с безплатен национален телефонен номер 0800/ 11-466, чрез който гражданите ще могат да се свързват безплатно и конфиденциално с консултанти на БЧК. Те ще предоставят възможност за връзка с квалифициран психолог и информация относно дейностите на организацията и актуалните противоепидемични мерки.

Създаването на центъра е част от програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19", финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) и подкрепена от
Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Това е поредната технологична стъпка на организацията в посока подпомагането на българското население за справяне със стреса и последиците от пандемията от COVID-19. На уебсайта на Българския Червен кръст може да бъде открит и национален чат за първа психологическа помощ, от който могат да се възползват всички граждани.

Чрез новия Контактен център всички нуждаещи се от подкрепа могат да се свържат с БЧК на националния телефонен номер 0800/ 11-466. Телефонът е безплатен и е достъпен за всеки, намиращ се на територията на страната. Той се реализира с подкрепата на мобилния оператор VIVACOM в рамките на участието на компанията в Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК.