Стефан Манов: Мерките за гласуване в страната са надеждни
Секция: Коментари
23 Февруари 2021 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Манов: Мерките за гласуване в страната са надеждни

/КРОСС/ Мерките за гласуване в страната от гледна точка на здравния протокол са доста надеждни. Това заяви в студиото на „Здравей, България" Стефан Манов - член на Обществения съвет към ЦИК.

„Рискът, който вие поемате, отивайки да гласувате на изборния ден, е не по-голям от този, който се поема, когато отивате в магазина", добави Манов.

Според него използването на машините за гласуване е по-малко рисково, защото не се влиза в тъмната стаичка, където много хора са пипали, например завесата, или плота за попълване на бюлетината.

„Не се притеснявайте да гласувате, не се притеснявайте да бъдете там, когато в рамките на 13 часа се решават следващите четири години на българската демокрация. Участвайте, няма епидемичен риск", посочи членът на Обществения съвет към ЦИК.

Относно вота на българите в чужбина той посочи, че през 2016 г. е бил ограничен броят на секциите извън Европейския съюз до 35.

„Това стана благодарение на „Патриотите" и лично на Цветан Цветанов. Казвам имена, защото човек трябва да носи политическата си отговорност. Той сега е най-добрият радетел за вота на българите в чужбина", каза Манов.