Лични лекари в Пловдив връщат желаещи за имунизация заради липса на ваксини
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Февруари 2021 11:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лични лекари в Пловдив връщат желаещи за имунизация заради липса на ваксини

/КРОСС/ Общопрактикуващи лекари в Пловдив са принудени да връщат пациенти заради липса на ваксини. Хората в ДКЦ 1 в града под тепетата са изненадани от спирането на имунизация и то без да им се даде информация защо се случва това.

„От снощи се гърми по всички медии, че личните лекари,което е най-правилното, ще извършват ваксинациите. Идваме на място - няма", сподели един от чакащите за имунизация.

„Честно казано не мога да ви отговоря защо няма ваксини. За пореден път се говори едно, а се върши друго. Общопрактикуващите лекари сме като някакви топки, разкарвани между различните институции", оплака с е д-р Александър Калайджиев.

По думите му от един месец личните лекари са получили разпореждане да изготвят списъци с желаещи за ваксинация. „При положение, че съм дал бройката за желаещите и имах уговорен ден и час, в който да отида да си взема медикаментите, се оказа, че те са били раздадени предишния ден", посочи той.

„Заявил съм три флакона за 30 души за нашата практика, в която сме трима лекари. Всеки от нас да ваксинира по 10 души е съвсем нормално, защото на всеки един пациент трябва да се обърне внимание", заяви медикът.

От РЗИ-то в Пловдив признаха, че знаят за проблема, но обясниха, че са раздадени над 3 хиляди ваксини на личните лекари още в неделя и към този момент ваксини няма. очкава се нова пратка с медикаментите в края на седмицата.