Министър Ангелов провери как работят мобилните екипи за ваксиниране
Секция: Здраве
23 Февруари 2021 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Ангелов провери как работят мобилните екипи за ваксиниране

/КРОСС/ Здравният министър проф. Костадин Ангелов провери как върви работата на мобилните екипи, които ваксинират хората по места. Днес той пристигна на посещение в с. Малево, Хасковско.

Проф. Ангелов е доволен, че ваксинацията върви в темп. Той призна, че има логистични проблеми, но те се решават на момента.

„Мобилните екипи са планирани много отдавна. В самото начало обявихме, че имаме готовност да направим 47 мобилни екипа. Има места, където хората нямат достъп до личен лекар, постоянен достъп до болници и ще се опитаме да компенсираме тези нужди навсякъде в страната", заяви министърът.

„Изключително съм доволен, че върви ваксинацията с темпове, които на нас ни харесват. Все още имаме организационни проблеми на някои места, пренасочваме ваксини от едно място на друго. В София темповете на прилагането на ваксините е много голямо. Логистиката продължава", увери той.

Винаги може да се направят нещата по-добре.

„Докато започне процесът да протича по най-гладкия начин, със сигурност ще има такъв тип логистични затруднения. Но това се случва навсякъде по света. Опашки има в много развити държави. Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на всички онези псевдоавторитети, които разпространяваха лъжи", заяви министър Ангелов.

Ще бъдат разкрити денонощни кабинети за ваксинация. А кметовете ще получат контакт и с човек, който ще координира работата на мобилните екипи по места, съобщи още здравният министър. Той е категоричен, че хаос около организацията с ваксинацията няма.