Одобрените представители от БСП за своите кандидат-депутатски листи
Секция: ПОЛИТИКА
23 Февруари 2021 14:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Одобрените представители от БСП за своите кандидат-депутатски листи

/КРОСС/ БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат-депутатски листи. Изпълнителното бюро ще предложи на НС на БСП да утвърди листите. Сред тях има множество учени, лекари, интелектуалци видни спортисти и знакови имена от различни сфери на живота. Не липсват и изненади и любопитни имена. Сред номинираните в цялата страна личат имена като:

Иван Гранитски, на второ място в София.  Български журналист, поет, редактор, критик, публицист, издател и обществен деец. Доктор на философските науки. Член-кореспондент на БАН. Член на УС на СБП, на УС на Агенция „София-прес”. Създател е на издателство „Захари Стоянов”, генерален директор на БНТ – 1995-1996 г. Автор е на 40 книги поезия, литература, критика, изкуствознание и публицистика, детска литература.

Видният хирург проф. Димитър Раденовски е в листата във Видин. Изпълнителен директор (2007-2012), а впоследствие отново член на борда на директорите в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов“. Управител на ДКЦ „Св. Иван Рилски“ ЕООД. Член е на Българското хирургическо дружество и на Дружеството за спешна хирургия. Автор е на няколко книги, сред които „Н.И.Пирогов - легенда в хирургията“, „История с поглед към бъдещето“, „Сто и четиридесет години Български червен кръст“.

Георги Георгиев (познат с прозвището Гецата) е известен български футболист, национален състезател, полузащитник, едно от легендарните имена на футбола в Пловдив. Той е познат като един от футболистите с висока техника. Играе над 100 мача и за френския „Мюлюз“. След края на спортната си кариера става президент на „Марица“ - Пловдив и спортен директор на ЦСКА София.

О.р. бригаден генерал Цветан Харизанов, бивш началник на Националния военен университет „Васил Левски“ е четвърти в листата в Сливен. Награждаван е с орден „За вярна служба под знамената“ и Почетен знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ – ІІ степен.

Д-р Трифон Цветков е председател на Българския ветеринарен съюз. Завършил е ветеринарна медицина, а след това организация и управление на ветеринарното дело. Бил е окръжен ветеринарен лекар на Враца и главен епизоотолог в периода 1974 – 1978 г. Работил е в Противочумния институт, а от 1985 г. до 1997 г. е бил директор на свинекомплекса в Рогозен. Един от водещите свиневъди в България.  

 

Доц. д-р Христо Беров, преподавател по история в СУ „Св. Климент Охридски“ е в листата на БСП в Смолян. Специалист по стопанските и социално-икономическите проблеми на балканските народи във втората половина на XIX и началото на XX век, кризите като фактор за стопанското и политическото развитие на балканските общества и държави през XIX и XX век. Автор е на три монографии: „2025 – Сърбия в ЕС: мисия (не)възможна” (2021), „Балканските японци“ (2020), “Когато гръм удари…(Балкански политики за възстановяване в ситуация на глобална икономическа криза, средата на XIX в. – средата на XX в.)“ (2019)

Проф. д-р Юлия Йоргова-Форд (Бургас) е била директор на Англо-българския колеж в Бургаския свободен университет и преподавател по основни трудови правоотношения. Владее английски на изключително ниво, участвала е в множество международни семинари и научни изследвания в областта на администрацията и управлението. Била е гост-преподавател в университети в Турция, Румъния и Португалия. От 2018 година е професор по администрация и управление и декан на Центъра по икономически и управленски науки в Бургаския свободен университет.

Проф. д-р Маринела Грудева -  доктор по педагогика в медицински университет Варна,   катедра „Логопедия и медицинска педагогика“. За активна творческа и обществена дейност е отличена с награди на Община Варна и Областния съвет на БЧК – Варна.

Теодора Евтимова е директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Завършила е Държавния библиотекарски институт.

Огромната изненада в София е попадането в една и съща листа на две футболни легенди на Левски и ЦСКА – Емил Велев – Кокала и Христо Марашлиев.