Син уби 87-годишния си баща в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Февруари 2021 13:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Син уби 87-годишния си баща в Пловдив

/КРОСС/ Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия по наблюдавано досъдебно производство за умишлено убийство на 87-годишен мъж, извършено на 23 февруари в Пловдив, съобщиха от обвинението.

На 23 февруари, близък на убития, на 87 г., направил няколко опита да се свърже по телефона с него. На позвъняванията отговарял сина му - на 53 г., който твърдял, че баща му не се чувствал добре.

Това притеснило близкия и той посетил жилището в централната част на Пловдив, в което бащата и сина живеели. Там заварил вратата отворена и открил 87-годишният пострадал мъж да лежи в безпомощно състояние, с видими наранявания, включително в областта на главата.

Веднага бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Пострадалият бил откаран в лечебно заведение, където въпреки оказаната му медицинска помощ, починал.

В резултат на проведените от служители на ОД на МВР-Пловдив незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването, като евентуален извършител на престъплението е бил установен - 53-годишен мъж. Същата вечер той е настанен в Център за психично здраве в Пловдив.

До момента са извършени огледи на местопроизшествие, приобщаване на веществени доказателства, разпити на свидетели. Назначени са съдебномедицински и психиатрична експертизи и други.

Разследването по случая, включително за установяване на актуалното психическо състояние на сина на пострадалия, продължава.