Новият хит – детски играчки за игра на открито
Секция: ЛЮБОПИТНО
25 Февруари 2021 11:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият хит – детски играчки за игра на открито

/КРОСС/ В настоящите условия на пандемия се сбъдна най-големият страх на много майки и татковци: а именно, детето им, само в стаята с телевизор и всякаква друга черна техника, за която можете да се сетите. Не се паникьосвайте! За малчуганите е най-добре да ги мотивираме да излизат повече навън през свободното си време, на слънце и чист въздух. Всяко време от годината предлага различни възможности за весело прекарване.

Играчки за щуро забавление през зимата

Децата обожават зимата и всички забавни игри в снега, която тя носи със себе си. Когато те са добре екипирани с необходимите приспособления за това, можете да бъдете сигурни, че децата ще се забавляват с часове.

- Шейна-диск

Едно време всички се пързаляхме с подръчни средства - кой - с найлон, кой - с ръчно направена от дядо му шейничка. Днес има огромно разнообразие от шейни, които можем да закупим за децата си. Може би най-практична е шейна във формата на диск. Тя има удобен дизайн и дръжки, с чиято помощ детето може да контролира скоростта и посоката на движение. Много добър и икономичен избор.

- Шейна-лопатка

Още една много традиционна играчка, която ще зарадва вашия малък сладур. Шейната лопатка е изключително евтина.

Помнете, че дисковете и лопатките трябва да се ползват само по ниски склонове.

- Шейна с моторно задвижване

За малките маниаци, зарибени по скорости и умели в карането на шейна, може би ще искате да погледните нашите предложения с моторно задвижване.

За някои и преди, и сега най-веселата зимна игра е изработката на снежен човек. Някои подхождат класически, като избират морков за нос и въгленчета за копчета. Други развихрят въображението си не само по отношение на декорацията, но и цялостния вид и концепция на фигурата.

Независимо за каква игра на открито става въпрос, за да бъде детето ни на топло и защитено от студа, ние трябва да го снабдим с добра екипировка.

Kidso.bg е онлайн магазинът, където ще намерите разнообразно оборудване за весели детски игри навън.

Игри на открито за топлите дни

Пролет иде, а с нея се променят и детските игри.

- Забавление на село и в двора

В по-топло време както момиченцата, така и момченцата обожават детски играчки за открито, подходящи за дърпане, яздене и бутане, като например коли и камиончета.

 


Друго обичано занимание на децата е да се люлеят. За съжаление, в последните години някои квартали и дори цели райони останаха без достатъчно детски площадки и съоръжения за игра. Днес има на достъпна цена люлки, които могат да бъдат само за вашето дете и неговите приятели.

 

 

И все пак никой не може да замести игрите с топка. Било то за спорт, или просто за забавление, тези надуваеми сфери, пълни с въздух, винаги са били номер едно в сърцето на почти всяко детенце.

- Играчки за плаж и басейн

Любимата дейност на много малчугани - плуването. То е много по-забавно, когато имаме специално оборудване за целта.

 

 

Водните забавления не се изчерпват с плуването.

- Хвърчила и самолети

 

 

Навън малките момчета, а и някои момиченца, вече са фенове на изстрелващите се самолети. Те са подходящи за всички ясни дни през пролетта, лятото и есента. Могат да се използват безопасно от децата над 3 г., като за най-малките все пак се препоръчва родителски надзор. Някои от тях могат да летят до 45 м при правилно изстрелване.

Въпреки многото негативни аспекти на живота, които доведе в живота ни, КОВИД-19 има и някои добри страни. Например, децата от поколенията на новото хилядолетие, винаги са имали доста по-голям афинитет към екрани и електронни технологии от нас.

Голяма част от нас като родители бяха доста притеснени, че пандемията ще ги тласне към още по-голяма самоизолация и десоциализация. За щастие, в много от случаите родителите с изненада откриваха, че напротив - на децата като че ли започна да им омръзва безкрайното висене пред телевизора, компютъра или лаптопа, телефона. Използвайте лятото на 2021, за да наваксате игрите с малките навън.