Започна ремонтът в района на Чепинци, част обновяването на Северната дъга
Секция: Автомобили
26 Февруари 2021 16:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна ремонтът в района на Чепинци, част обновяването на Северната дъга

/КРОСС/ От днес - 26 февруари, започна ремонтът на още 2,8 км от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ в участъка между кръстовището за Чепинци /при км 20+020/ до връзката за яз. Чепинци /при км 22+855/. Строителните дейности са част от стартиралото в края на 2020 г. поетапно обновяване на Северната дъга на СОП, с дължина 20, 4 км. На 11 февруари продължиха дейностите в 3,6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци /при км 15+975/ и за с. Локорско /при км 19+550/ и вече се работи по трасе с обща дължина 6,4 км.

По време на ремонтните дейности двата участъка от Северната дъга са изцяло затворени за движение. Трафикът преминава по обходен маршрут: през Чепинци, Негован и Световрачене. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация. При влошаване на метеорологичните условия е възможно в затворените участъци да се възстанови временно движението, за да се предотвратят затрудненията при придвижването по обходните маршрути.

Предвижда се ремонтните работи в двата участъка да приключат до средата на май 2021 г. Те включват усилване на пътната конструкция с мрежи, където е необходимо, ремонт на две съоръжения в първия участък и на две съоръжения във втория, които са в изключително лошо състояние, подмяна на асфалтовата настилка, възстановяване на банкетите и уширенията, дейности за подобряване на отводняването. Участъците ще са с нова маркировка и пътни знаци.