Twitter пуска платени публикации
Секция: Технологии
27 Февруари 2021 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Twitter пуска платени публикации

/КРОСС/ witter обяви две големи промени в начина си на работа. Първата е, че потребителите ще могат да печелят пари от публикациите си, като взимат такси от своите последователи. Втората новост е създаването на групи.

Първата услуга се казва Super Follows. Чрез нея потребителите на Twitter ще могат да създават допълнително съдържание, което да е достъпно само за последователите им, които платят за него, предава NOVA.

Това могат да са много неща - собствен бюлетин, затворена група, виртуална значка или достъп до допълнителни туитове и публикации. Twitter дава за пример месечна такса от пет долара на месец, която дава достъп до няколко от тези възможности едновременно.

Според социалната мрежа, така потребителите могат да създават общности и да получават пари от своите фенове директно. Очаква се компанията да взима дял от плащанията, но не е уточнено дали това ще е така и колко. Другата новост в Communities.

Това е функция за създаване на групи в Twitter, които да са съсредоточени в различни сфери, теми и интереси. Те ще са подобни на групите във Facebook. Очаква се официално компанията да представи новите си функции пред анализатори и инвеститори, но все още не е ясно кога ще стане това