Борисов: Отваряме заведенията, но месец март ще е критичен
Секция: ПОЛИТИКА
27 Февруари 2021 15:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Отваряме заведенията, но месец март ще е критичен

/КРОСС/ В понеделник вечер всички на заведение - обаче ще обясните на хората, че е пандемия. Това, че отваряме ресторантите не е да тръгнат всички и да се заразят. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Чирпан.

Внимание, дистанция, ум - да минем и март месец и с идването на пролетта мисля че ще е по-лесно, смята Борисов. Според него, март месец е критичен.

Но аз винаги съм разчитал на чувството за самосъхранение и интелигентността на българите. Така че - заведения нека си има, който иска да влезе, да хапне или да отиде на празник, но да знае, че пандемията върлува и отнема човешки животи, подчерта премиерът Борисов.

У нас всичко работи - учениците учат, фитнеси, молове, магазини работят, заяви той като даде пример със съседните ни държави като Гърция, където действащите мерки са по-строги.

Премиерът коментира още, че е направена такава организация за пристигащите ваксини, че още през нощта, когато се очаква да пристигнат у нас, да бъдат разпределени и ваксинацията да може да продължи. Полагаме огромни усилия на минутата да ги разкараме, допълни Борисов.

Според премиера, най-важното от тези избори е след това да се състави правителство с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август, до декември трябва да минем минимум 3% ръст в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата, заяви Борисов.

"Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда - 130 милиарда лева БВП", категоричен е премиерът Борисов.

Той акцентира, че ЕК прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България, заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството.