Министър Кралев и Пламен Нунев подпомогнаха спортен клуб на хора с увреждания в Русе
Секция: СПОРТ
27 Февруари 2021 16:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Кралев и Пламен Нунев подпомогнаха спортен клуб на хора с увреждания в Русе

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и областният координатор на ПП ГЕРБ - Русе Пламен Нунев от свое име подпомогнаха финансово дейността на Спортен клуб „Олимп - спортът е равнопоставен".

Това се случва в труден момент за клуба. В репортаж на „Здравей, България" в ефира на Нова телевизия през седмицата Георги Гаев - председател на русенския спортен клуб за хора с увреждания разказа, че търси помощ, за да заплати членския внос към Българската паралимпийска асоциация. Спортистите имаха нужда от средства, за да могат да участват в състезанията през годината. Таксата от 325 лева за тях е непосилна и затова шампионите по шах, тенис на маса и др. спортове призоваха за подкрепа в социалните мрежи.

Днес в офиса на ПП ГЕРБ в Русе Пламен Нунев се срещна с председателя на клуба и от името на министър Красен Кралев. „Уверих Георги, че може да разчита на нас и занапред. Декларирали сме пълна подкрепа и съдействие за хората с увреждания, а това, че те са и успешни спортисти, само може да ни радва и респектира", заяви Пламен Нунев.

„Благодаря за ползотворната среща и за финансовата подкрепа за клуба ни на Красен Кралев и Пламен Нунев. Радвам се, че ни протягат ръка, защото разбират смисъла на всичко, което правим. Благодарим от сърце!", заяви в края на срещата Георги Гаев.