Опашка от лични лекари за ваксини пред РЗИ-София
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Февруари 2021 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опашка от лични лекари за ваксини пред РЗИ-София

/КРОСС/ Опашка от лични лекари с хладилни чанти и кутии се изви пред Столичната Регионална здравна инспекция, за да получат ваксини, които да поставят на пациенти над 65-годишна възраст.

„Вчера получихме мейли. Преди малко пристигннаха ваксините в РЗИ", каза общопрактикуващият лекар Лилия Йовева от 28 ДКЦ в „Дружба". Тя коментира, че организацията е според възможностите на РЗИ. Посочи, че в момента при нея тече ваксинирането на хората, които са на възраст над 65 години и уточни, че масовата ваксинация все още не е започнала.

За първи път ваксини получава д-р Вилма Русева от столичното 5 ДКЦ.

„Получих три флакона с по 10 дози от ваксината на „АстраЗенека". В моята практика желаещите са около 100 човека. Някои не дочакаха и минаха по „зелените коридори", коментира тя.

На въпрос дали не е по-правилно ваксините да им бъдат докарани до кабинетите, докторът каза, че би било по-добре, но въпреки всичко и независимо, че трябва да ги вземат в почивния си ден, са доволни, че все пак получават ваксини.

Тя посочи, че сега ѝ предстои да издири хората, които със сигурност ще отидат да се ваксинират и най-вероятно поставянето им ще започне след 3-ти март.

В 8 часа тази сутрин с камион в "БулБио" бяха докарани 52 800 дози ваксини. Те бяха разпределени веднага към 28-те РЗИ-та, а от там - 50% за личните лекари, а останалите 50% за ваксинационните пунктове.