Крият в коя колония е Навални, там може да стане готвач, пекар или шивач
Секция: Русия
28 Февруари 2021 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крият в коя колония е Навални, там може да стане готвач, пекар или шивач

/КРОСС/ Критикът на руската власт Алексей Навални е бил закаран в наказателна колония на около 100 км източно от Москва, където ще изтърпява присъдата си от две години и половина лишаване от свобода, съобщи РИА-Новости, цитирана от Ройтерс. Властите крият точно в коя колония е Навални.

По-рано днес съюзникът на Навални Леонид Волков заяви в социални медии, че семейството и адвокатите на Навални не са били официално уведомени за местонахождението му.

Правозащитникът Руслан Вахапов, който защитава правата на затворници, съобщи, че Навални е бил закаран във Втора наказателна колония в град Покров, Владимирска област, предаде ТАСС.

Вахапов се позовава на информация от други затворници в тази колония. Той заяви, че информацията може да бъде потвърдена едва след като адвокатите на Навални го посетят там.

Според РИА Новости в колониите в района на Владимир затворниците може да овладеят следните професии и специалности - оператор на шевна техника, пекар, готвач, помощен работник, машинен оператор на дървообработващи машини, стругар, чистач или шивач. Това може да стане по негово желание.

В неделя изпълнителният секретар на московския РОС Алексей Мелников заяви, че Навални е отведен в поправителна колония във Владимировска област, че ще премине карантина и ще бъде назначен в отряда. В региона има две колонии с общ режим - No2 в град Покров и No5 във Владимир.