Секс скандалът в Гърция се разраства
Секция: СВЯТ
28 Февруари 2021 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Секс скандалът в Гърция се разраства

/КРОСС/ Скандал с обвинения за изнасилване на малолетни от месец се разгаря в Гърция. В ареста вече е бившият артистичен директор на Националния театър на страната - Димитрис Лигнадис. Обвинението срещу режисьора включва твърдения за злоупотреби с деца от мигрантските лагери.

Бившият шеф на Народния театър в Гърция обаче отрича обвиненията. Въпреки това 56-годишният Димитрис Лигнадис доброволно се предаде в полицията след издадена заповед за ареста му в Атина.

Секс аферата бързо придоби политически отенък. Фактът, че Димитрис Лигнадис е назначен от сегашните управляващи, даде повод на лявата опозиция да поиска оставката на министъра на културата в Гърция Лина Мендони, обвинявайки я, че защитава Лигнадис. Тя самата обаче го определи като „опасен човек".

„С дълбок актьорски талант той се опита да ни убеди, че няма нищо общо с всичко това. Нито едно престъпление, особено това, свързано с непълнолетни, не трябва да остане ненаказано.", твърди министър Мендони.

Поле за тежък политически сблъсък между гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и опозицонният лидер Алексис Ципрас стана парламентът на Гърция. Ципрас обвини Мицотакис в „прикриване" на скандала. Отправи и обвинения за лицемерие и лъжа. Отговорът на гръцкия премиер- опозицията използва скандала с „популистки" цели. Мицотакис отрече обвиненията, че се е опитал да прикрие аферата за сексуално насилие с участие на топ режисьор, назначен от неговото правителство.

Управляващите в Гърция предложиха мерки - по - строги наказания за сексуалните престъпления, промяна на давността за случаи на насилие над деца, създаване на уебсайт, където жертвите могат да подават сигнали в реално време. А обществото в Гърция е в шок.