Заведенията за хранене и развлечения отварят врати днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Март 2021 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заведенията за хранене и развлечения отварят врати днес

/КРОСС/ Заведенията за хранене и развлечения от днес възобновяват дейността си. Те могат да работят между 6 и 23 ч. на 50% от капацитета си.

От днес се разрешава и провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за деца с нарушен слух или зрение.

Изискванията към обектите, които ще отворят днес, са да използват не повече от половината от капацитета си при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска от персонала.

Работата си възобновяват и игралните зали и казината също при използване на не повече от 50% от капацитета им и носене на маски от персонала и посетителите.

Занятията при провеждането на присъствени учебни дейности в училищата за деца с нарушен слух или зрение трябва да се провеждат в съответствие с насоките за работа в системата на училищното и предучилищното образование в условията на Covid-19.

От днес се допуска и провеждането на присъствени групови занятия в езикови образователни центрове, както и провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април и в чужбина.

Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м между посетителите.

От днес отпада забраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.