Превалявания от слаб дъжд и сняг днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Март 2021 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Превалявания от слаб дъжд и сняг днес

/КРОСС/ Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, максималните - от 4° в североизточните до 14° в крайните югозападни райони.

Още в сутрешните часове облачността от североизток ще започне да се увеличава и през деня на места ще превали слаб дъжд, в Североизточна България и Централния Предбалкан примесен със сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

По Черноморието ще има значителна облачност и от север на юг на много места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, след обяд - умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат от 6° до 8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността от североизток също ще се увеличи и ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Във вторник над Източна България през по-голямата част от деня вятърът ще е североизточен и облачността ще се задържи предимно значителна, но ще бъде почти без валежи. В западните райони още сутринта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, а облачността ще започне да намалява. Температурите ще са без съществена промяна. През нощта срещу сряда в цялата страна вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а облачността ще намалее до ясно време.

На 3 март ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 10°-15°. До вечерта вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места в Източна България и по поречието на Дунав - с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад и дневните температури още малко ще се повишат.

В петък от запад облачността, висока и средна, ще се увеличи, но температурите още малко ще се повишат.