Отново опашка за ваксиниране в „зеления коридор“ пред Пирогов
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Март 2021 17:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отново опашка за ваксиниране в „зеления коридор“ пред Пирогов

/КРОСС/ Желаещи за ваксиниране в „зеления коридор" и днес пред Пирогов, предаде БГНЕС.

От лечебното заведение вече съобщиха, че тази седмица от 9:00 до 17:30 ще се извършва имунизация и реимунизация на лицата, попадащи в четирите фази на Националния ваксинационен план, включително хората на и над 65 години и хронично болните. Когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I-IV от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, ще се имунизират и непопадащи в целевите групи. В Пирогов зеленият коридор за имунизации с векторната ваксина се възстановява от 13 часа на 1 март във всички 6 ваксинационни пунктове.

Малко след този час пред лечебното заведение желаещи да си поставят ваксина имаше.

В „зеления коридор" да се ваксинира тук чакаше Николай. Той сподели, че опашката не върви много бързо. Николина видяла, че сравнително опашката не е много голяма. Тя чакаше да се ваксинира в „зеления коридор". „Ще чакам докато ми дойде редът или докато има ваксини", каза жената. „Минавах насам, видях опашката, предположих, че пак са пуснали „зелен коридор" и реших да почакам", каза Калина. Жената сподели, че вече няма предпочитания за ваксина. „Искам просто да си поставя ваксина и ако може да продължа живота си както преди и така. Очаквам да стане, аз поне ще го продължа, в смисъл - ще живея по-смело", посочи тя. Сред тези, които чакаха за ваксина в „зеления коридор" бе и проф. Николай Милошев, който потвърди, че чака на опашка, за да се имунизира.

Той решава, че трябва да се имунизира по две причини. „Едната е затова, че най-вероятно аз ще бъда предпазен, другата е, че колкото повече хора се ваксинираме, толкова по-бързо имаме шанс да спрем пандемията", заяви професорът.