Започва фестивалът „Санремо“
Секция: Шоубизнес
02 Март 2021 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва фестивалът „Санремо“

/КРОСС/ Днес започва 71-ият фестивал на италианската песен „Санремо". Той ще приключи на 6 март и ще се проведе при изключителни мерки за сигурност срещу пандемията.

Mотото на фестивала е „Музиката не спира". Участват 32 изпълнители. 26 от тях са известни имена като Ермал Мета, Ариза, Малика Аян и др., а новите са 8. По покана на артистичния директор и конферансие на фестивала, телевизионен водещ и бивш диджей Амадеус, постоянни гости през петте вечери ще са рапърът Акиле Лауро и футболната звезда на Милан Златан Ибрахимович, който няма да отседне в хотел, а в личната си яхта.

Специалните гости - певци, актьори и спортисти са 23-ма. Сред тях и Лаура Паузини, носителка на наградата „Златен глобус" за тази година за песента си „Io si" ( „Aз да"). Тя е от филма на режисьора Едоардо Понти "La vita davanti a se" („Живот пред себе си") с участието на София Лорен.

„Санремо" ще бъде като телевизионно и радиошоу на обществената медия РАИ, защото в театър „Аристон" няма да има публика, нито фенове из едноименния град, като мярка срещу Covid ситуацията.