Посланикът на Русия връчи акредитивните си писма на зам.-министър Петко Дойков
Секция: Русия
02 Март 2021 08:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Посланикът на Русия връчи акредитивните си писма на зам.-министър Петко Дойков

/КРОСС/ Посланикът на Русия в България Н. Пр. Е. В. Митрофанова връчи копия на акредитивните си писма на заместник-министъра на външните работи Петко Дойков, съобщиха от мисията на Руската федерация у нас на фейсбук страницата си.
Двамата обсъдиха задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, енергетиката, търговията, туризма, културата.

"Русия е важен партньор за България, искаме да поддържаме и развиваме отношенията си във всички области от взаимен интерес", заяви Петко Дойков и уточни, че в диалога си с руската страна България се придържа към общия политически подход на страните членки на ЕС и НАТО.
Той подчерта активния политически диалог през последните години между България и Русия, като изрази съжаление от възникналите затруднения в контактите във връзка с пандемията от коронавирус, включително и за отложената визита на руския външен министър Сергей Лавров у нас.

Посланик Митрофанова изтъкна желанието на руската страна посещението да се осъществи възможно най-скоро при подобряване на ситуацията, свързана с пандемията от COVID-19.

Митрофанова е родена във Волгоград - бившият Сталинград. Завършва МГИМО със специалност международна икономика и е доктор на икономическите науки, доктор по икономика и управление. Владее английски, френски и испански език. Омъжена е, с 3 деца.