Цените за полетите до летни дестинации поевтиняват с 30 на сто
Секция: Туризъм
02 Март 2021 11:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цените за полетите до летни дестинации поевтиняват с 30 на сто

/КРОСС/ Цените на полетите до летни дестинации ще са с около 30 на сто по-евтини спрямо предходната година. Това прогнозират от сайта за продажба на самолетни билети онлайн и сравняване на цените на хиляди авиопревозвачи Skyscanner. Според данните на компанията резервациите за юли 2021 г. са с продължителност над една седмица.

Най-популярната дестинация за поданиците на Великобритания е Испания, а най-предпочитаните дестинации - Малага, Палма и Ибиса, показва анализ на направените резервации. Към момента цените за полетите между двете страни са с 25 на сто по-ниски спрямо 2020 г. и с 11 на сто по-ниски от 2019 г.
Друга дестинация, популярна за юлски почивки е Турция. Като това е и сред най-предпочитаните за ваканция страни от семейства с деца. А 76 на сто от резервациите са за период по-дълъг от една седмица.

Като най-предпочитана дестинация за месец август се очертава Гърция, обясняват от компанията. Средните цени са до 30% по-ниски от лятото на 2020 г. и 11% по-ниски от 2019 г., уточняват от Skyscanner.