Спецпрокуратурата има информация и разследва имотите на Васил Божков в чужбина
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Март 2021 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Спецпрокуратурата има информация и разследва имотите на Васил Божков в чужбина

/КРОСС/ "Във връзка с многобройни запитвания на медии, относно публикация от 02.03.2021г. в сайта „Биволь", касаеща имущество на обвиняемия Васил Божков, Ви информираме, че под надзора на Специализирана прокуратура и към момента се провеждат всички възможни действия по разследването", съобщиха от държавното обвинение:

"Целта на същите е разкриване на обективната истина, обезпечаване на годни доказателства, доказателствени средства и предприемане на мерки по обезпечаване на глобата, конфискацията, и отнемането на вещи в полза на държавата.

Следва да се отбележи, че действията по досъдебното производство, водено срещу Васил Божков, с предмет на разследване извършени множество престъпления против финансовата и данъчната системи, и такива срещу културно-историческото наследство на страната ни, са съобразени със съдържащата се информация в публикацията за притежавани имоти в чужбина. В тази връзка са извършени и се извършват активни действия по разследването, включително и такива по реда на международно-правното сътрудничество."