Специално представление за рождения ден на незабравимия Крикор Азарян
Секция: КУЛТУРА
02 Март 2021 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Специално представление за рождения ден на незабравимия Крикор Азарян

/КРОСС/ В памет на професора, Дворецът и Фондация "Проф. Крикор Азарян" организират на рождения му ден специални събития с участието на неговите ученици.

Тази година това ще се случи на 13 март от 19.00 часа с последния премиерен спектакъл на Касиел Ноа Ашер "Нощта на покера".

"Нашият учител проф. Крикор Азарян още във втори курс ни хвърли в дебрите на Тенеси Уилямс. За нас това беше едно стръмно изкачване на театралния Еверест с много падания и синини.

Той казваше, че това не са герои - жонглиращи с ангелското и демоничното, нощта и ослепително яркия до изгаряне ден; огромното желание да се случиш в този свят и смъртта. Някак си ни научи да мислим като за много дълбоки води, в които се гмуркаш като водолаз без кислород и колкото повече въздухът не ти стига, толкова повече е възможно да познаеш и достигнеш вълшебството."
С това откровение Касиел Ноа Ашер - студент от класа на проф. Крикор Азарян, випуск 1993 г., посвещава спектакъла "Нощта на покера", създаден по мотиви от "Трамвай Желание" на Тенеси Уилямс, чийто режисьор и актьор в ролята на Бланш е, на своя учител от Театралната академия.

Заедно с Йордан Ръсин /СТЕНЛИ/, Ели Колева /СТЕЛА/, Кристиян Негалов /МИЧ/, Мартина Апостолова /АЗРАЕЛ, ЮНИС/ и Теодор Каракачанов /САМАЕЛ, СТИЙВ/, вярна в уроците на своя учител и неговите "10 Кокови заповеди", Касиел търси и предизвиква у зрителя неочаквани гледни точки.

"Тази игра става с взаимна любов и вяра. Колкото повече любов и вяра, толкова повече творческа лудост и радост от процеса. А за това са нужни артисти емоционално възбудими и заразителни", из "10-те Кокови заповеди"

Билети за спектакъла "Нощта на покера" може да откриете на касите на Билетен център - НДК и www.tickets.ndk.bg.