Кралското семейство се моли за принц Филип
Секция: ЛЮБОПИТНО
02 Март 2021 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кралското семейство се моли за принц Филип

/КРОСС/ Принц Филип - съпругът на британската кралица Елизабет Втора, е подложен на лечение и на прегледи на сърцето в болница "Сейнт Бартоломю" от понеделник, точно след две седмици, прекарани в лондонската болница "Крал Едуард Седми".
Болница "Сейнт Бартоломю" е един от най-добрите медицински центрове за сърдечно-съдови заболявания в британската столица и принц Филип постъпи там в понеделник за изследвания на съществуващо сърдечно заболяване и за лечение на инфекция, за която бе съобщено, че не е свързана с Covid-19.

99-годишният аристократ може да остане в здравното заведение от четири до шест седмици и британското кралско семейство "е обединено в молитви" за здравето му, писа "Mail Online".

Двуседмичният престой в болница "Крал Едуард Седми" е най-дългият досега за принц Филип, предава БТА. Може да се наложи съпругът на кралицата да остане на лечение до април, ако страда от инфекция в сърцето, която изисква интравенозна антибиотична терапия, отбелязва британското издание.

"Цялото кралско семейство и служителите се молят за принц Филип", сподели източник от двореца пред в."Daily Mail".

Всички усилия през последните 11 месеца били насочени към това да се опазят кралицата и съпругът ѝ в пандемията от новия коронавирус, но настроението на всички било помрачено, когато станало ясно, че принц Филип няма скоро да се прибере у дома, издава още източникът.

Кралица Елизабет Втора и херцогът на Единбург се изолираха в замъка Уиндзор извън Лондон заради пандемията от пролетта на миналата година. Кралицата, която е на 94 години, остана там и продължава да изпълнява ангажиментите си. От Бъкингамския дворец разпространиха в понеделник вечерта видеозапис от виртуалното й участие миналата седмица в церемонията по откриването на статуя в Австралия.