Евроканал е лидер в отпушването на канали и дъждоприемни шахти в София
Секция: ЛЮБОПИТНО
02 Март 2021 16:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евроканал е лидер в отпушването на канали и дъждоприемни шахти в София

/КРОСС/ Фирма Евроканал ЕООД е утвърден с годините, надежден партньор на Столична община (СО) по дейностите с почистване и отпушване на дъждоприемни шахти и канализационни мрежи, профилактика и поддръжка на помпени станции на подлези и тунелни съоръжения в града. Столичен Инспекторат и Дирекция „Аварийна помощ и Превенция" регулярно възлагат на фирмата планови и аварийни почиствания, отпушване и отводняване на канали.

Отводняването на пътните платна на улици и булеварди от дъждовната вода е проектирано и изпълнено посредством дъждоприемни шахти. На територията на града има над 35 хиляди такива шахти и тяхното периодично почистване е гаранция за по-малко проблеми при проливни дъждове.

Евроканал - с експертиза и опит за всякакви градски обекти

Евроканал ЕООД почиства периодично и утайниците на помпените станции на Лъвов Мост, Тунелът на улица „Житница" под бул. „Цар Борис III",Подлезът на бул.Тодор Каблешков и бул. България. При проблеми в работата на тръбни трасета, същите се диагностицират с видео камери. При констатирани дефекти, фирмата извършва строително монтажни дейности по тяхното отстраняване. Такива проекти са парковото пространство пред НДК, подлеза на бул. България и Т. Каблешков, Градската градина и много др.


Лицензи и сертификати на компанията

Фирмата е доказала голямата си отговорност в опазването на околната среда като е внедрила в работата си система по отношение на нейното опазване - Сертификат ISO 14001:2015. Стриктно се спазват и наредбите на Министерството на околната среда и водите ,като фирмата е лицензирана с документ N12-РД-1454-03/03.12.2019 г. за извършване на дейности по събиране и транспортиране на отпадъци (код Т) на територията на цялата страна, съгласно чл. 12, ал. 2, т. 3 от закона за управление на отпадъците.

Следвайки своята отговорност пред служители и клиенти, Евроканал е интегрирала в своята работа и Сертификат BS OHSAS 18001:2007. А именно: система за управлението на здравето и без¬опасност в работна среда и Сертификат ISO 9001:2015 - внедряване на система за управление на качеството.

Фирма „Евроканал" ЕООД е вписана в централния професионален регистър на строителя с Удостоверение № IV- TV 010114 и работи на големи инфраструктурни строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото стро¬ителство и опазването на околната среда ,както и строежи от високото строителство и прилежащата му инфраструктура (съгласно Удостоверение № I - TV 021523).

Фирмата е в договорни взаимоотношения с Лукойл България, ОМВ, ТВ Фантастико, Билла България, Петрол АД, като изпълнява дейности по почистване, профилактика и измиване на изгребни / септични / ями; отпушване, диагностика и почистване на тръбни мрежи, почистване на КМУ и мазнино уловители.

Фирмата е партньор с Дънди Прешъс Метълс Челопеч ЕАД и Дънди Прешъс Метълс Крумовград ЕАД изпълнявайки дейности по промишлено почистване на съоръжения, шламови утайници на сондажни площадки, резервоари, буферни баки, шахти, пречиствателни станции, био басейни и хвостохранилища. Посредством машини с високо налягане и специални вибро и фрезоващи дюзи фирмата почиства калциеви и органични отлагания в напорни тръбопроводи за оборотни води, тръби за меден концентрат и трасета на руднични води.