Евровизия 2021 ще е в съкратен формат
Секция: Шоубизнес
02 Март 2021 18:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евровизия 2021 ще е в съкратен формат

/КРОСС/ Евровизия 2021 ще се проведе в съкратен формат, като съставът на делегациите, както и броят на журналистите, ще бъдат намалени, съобщи РИА Новости.

Решение за присъствието на публика в шоуто все още не е взето, съобщиха организаторите на състезанието.

„През февруари беше обявено, че „нормален" формат на конкурса за песен на Евровизия не може да се проведе при настоящите обстоятелства... 65-ият най-голям музикален конкурс на живо в света може да се проведе по „ сценарий Б" - в по-малка, но амбициозна версия на състезанието със строги мерки за опазване на здравето и безопасността, и социална дистанция. Наскоро това решение беше потвърдено от сборната група на Евровизия, ръководния орган на събитието и изпълнителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия," се казва в изявление, публикувано на официалния уебсайт на конкурса.

Уточнява се, че в рамките на избрания сценарий броят на участниците във всяка от делегациите ще бъде намален в сравнение с предишните провеждания на конкурса. Броят на журналистите, присъстващи на събитието, ще бъде ограничен до 500 души, а още 1000 журналисти ще могат да отразяват състезанието в специален пресцентър.

Решение за присъствието на публика ще бъде взето по-късно, като организаторите не изключват обстоятелствата да се променят.