Още два дни топло време, дъжд и сняг в събота и неделя
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Март 2021 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още два дни топло време, дъжд и сняг в събота и неделя

/КРОСС/ В следващите дни ни очаква променливо, характерно за месеца, време. Днес ще бъде слънчево. В Дунавската равнина ще духа слаб,и временно до умерен вятър от запад. Дневните температури ще достигнат 12 до 17-18 градуса.

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб, в североизточните части на страната - до умерен вятър от югозапад.

Температурите утре сутрин ще са от около нула до плюс 5 градуса.

През деня ще бъде слънчево и топло за началото на март. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-югозапад, а в източните райони - от юг - югозапад. Дневните температури ще се повишат още и ще бъдат от 15 до 20 градуса, в западната част на Дунавската равнина до около 21-22.

Утре Балканите и нашата страна ще бъдат от най-топлите и слънчеви места на континента. В западните му части ще има места с превалявания от дъжд, в източните - от дъжд и сняг, докато на Балканите ще бъде слънчево, с температури до 15-20 градуса.

В петък западният вятър ще се усили, а облачността ще се увеличава и ще бъде променлива. Температурите ще останат високи за периода.

В събота ще бъде облачно. В западната част на страната ще духа умерен и силен северозападен вятър, а на изток - североизточен.

Ще превалява краткотрайно, предимно дъжд, а по високите места на Лудогорието и Добруджа - мокър сняг. Дневните температури ще бъдат от 2-3 градуса на североизток, до десетина в Северозападна България и 13-15 в южните и югозападни райони. В повечето места валежите няма да бъдат съществени, освен в отделни райони северно от планините и на североизток.

В неделя ще има значителна облачност. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 2 градуса, а дневните - от 2 до 8, по-високи в югозападните райони.

Променливо време, със затопляния и мартенски застудявания ни очаква и през следващата седмица.