Легендата Пеле получи китайска ваксина: Това е незабравим ден
Секция: СПОРТ
03 Март 2021 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Легендата Пеле получи китайска ваксина: Това е незабравим ден

/КРОСС/ Трикратният световен шампион с тима на Бразилия Пеле беше ваксиниран срещу коронавирус. Кралят на футбола обяви това в профила си в Инстаграм.

"Днес е незабравим ден. Бях ваксиниран", написа 80-годишният Пеле под снимката, на която се вижда как му инжектират ваксината в дясното рамо.

Легендарният футболист призова почитателите си да не забравят, че пандемията продължава и напомни за необходимостта да се спазват хигиенните правила, да се остане вкъщи, ако е възможно, а когато си на обществени места да се носи маска и да се поддържа социална дистанция.

"Това ще отмине, ако мислим за ближния си и си помагаме", подчерта единственият трикратен световен шампион в историята на световния футбол.

Според портала G1 Пеле е бил ваксиниран в дома си с ваксината "КоронаВак", разработена от китайската фармацевтична компания "Синовак".

Ваксинацията срещу коронавирус в Бразилия започна на 18 януари. Страната, където първият случай беше потвърден на 26 февруари миналата година, се нарежда на трето място в света след САЩ и Индия по брой заразени (10 587 001). По брой смъртни случаи (255 720) Бразилия е на второ място след САЩ.