Калоян Паргов: Прекланяме се пред подвига на героите, които извоюваха свободата ни
Секция: ПОЛИТИКА
03 Март 2021 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Прекланяме се пред подвига на героите, които извоюваха свободата ни

/КРОСС/ Поднасяме венци и цветя в знак на почит, в знак на незабрава на подвига на освободителите и опълченците, които извоюваха, след 5-вековно робство, свободата ни. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов по повод Националния празник - 3-ти март. Той заедно с членове на Градската организация и кандидати за народни представители от софийските листи на „БСП за България" се поклониха пред Паметника на Цар Освободител и пред Паметника на българските опълченци.

"Днес се навършват 143 години от Освобождението на България от турско робство. Неслучайно казвам турско робство, защото ние трябва да помним историята такава, каквато е. А не през призмата на изопачените идеологеми, които се наслагват върху днешните и бъдещите поколения", изтъкна Паргов.

„Вдъхновени от подвига на опълченците на Шипка, днес стотици хиляди българи, начело с президента на републиката и върховен главнокомандващ Румен Радев, се изкачиха на легендарния връх, за да почерпят сила и надежда за по-доброто бъдеще на България", заяви председателят на Градския съвет на БСП - София.