Навални е под карантина в следствен изолатор във Владимирска област
Секция: Русия
04 Март 2021 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Навални е под карантина в следствен изолатор във Владимирска област

/КРОСС/ Руският опозиционер Алексей Навални, осъден миналия месец на около две години и половина затвор, е под карантина в следствен изолатор във Владимирска област. След това той ще бъде изпратен в изправителна колония в същия руски регион, предаде ТАСС, като се позова на източник от правоохранителните органи.

Навални може да остане до 15 дни под карантина в следствения изолатор в Колчугино, на близо 170 километра североизточно от Москва. След това критикът на Кремъл ще бъде прехвърлен в изправителна колония (ИК-2) в друг град във Владимирска област - Покров, на почти 100 километра източно от столицата.

Преди няколко дни Навални бе изведен от затвор в Москва и откаран на необявено досега място. Днес той се е срещнал в следствения изолатор в Колчугино със своите адвокати, съобщиха в социалните мрежи негови съюзници, цитирани от Ройтерс.

Самият Навални обяви, че е добре, предаде Франс прес.

"Всичко върви добре за мен. Дори има лост за набиране в двора", написа руският опозиционер в Инстаграм. Той довери, че се развлича, като заедно с други двама затворници приготвят сухари на радиатор. "За момента не получавам писма и зная още по-малко какво се случва по света, отколкото когато бях (в затвор) в Москва", добави в същото време критикът на Кремъл.

Един от адвокатите му, Олга Михайлова, отказа коментар как Навални е успял да публикува посланието си в Инстаграм, отбелязва АФП.

Михайлова каза, че е посетила своя клиент, който е в килия с още двама души и се чувства добре.