Ниагарският водопад бе осветен в цветовете на българския трибагреник
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Март 2021 08:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ниагарският водопад бе осветен в цветовете на българския трибагреник

/КРОСС/ Точно в 5 часа тази сутрин Ниагарският водопад беше оцветен в бяло, зелено и червено по повод Националния празник на България. Стотици наблюдаваха тази невероятна гледка на място, а в интернет те бяха хиляди от цял свят.

„Повечето хора, които са се събрали тук сред нас са със сълзи на очи. Виждаме и българското знаме, което се развява пред ниагарския водопад, оцветен в българския трикольор. Честит празник", казаха от организаторите

Ето част от отзивите в социалната мрежа Фейсбук:

„Това е прекрасна инициатива", „Горд съм, че съм българин", „Браво на организаторите", „Много е вълнуващо!!!", „Благодарности за незабравимата емоция", „Българи отвсякъде по света сме пред компютрите и сме единни!"

Организатор на събитието бе генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада.

По повод националния празник емблематичната сграда на кметството във Ванкувър ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено.

Събитие може да бъде проследено пряко във Фейсбук страницата на МВнР, каза за БНР Велислава Панова - генерален консул на България в Торонто.

„Ванкувър е на западния бряг на Канада, голям град с много горда и китна българска общност. Благодарение на тях и на нашите усилия, разбира се, ще грейне сградата на общината в центъра на Ванкувър, отново в преливащи цветове - бяло, зелено, червено, като ще се редуват бяло, зелено, червено", каза тя пред БНР.

Инициативата ознаменува и важен юбилей - 55 години дипломатически отношения между България и Канада.