Стойчо Стойчев: В политиката отдавна няма дебат
Секция: ПОЛИТИКА
04 Март 2021 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стойчо Стойчев: В политиката отдавна няма дебат

/КРОСС/ Предизборната кампания е започнала, само формално утре ще влезем в нея, каза проф. Антоний Тодоров в "Денят започва" по повод думите на президента на националния ни празник: "Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет".

Конфликтът не е просто между две институции - президента и премиера, конфликтът е далеч по-дълбок и той се видя по време на продължилите и затихнали протести миналата година, защото става въпрос за нещо, което някои наричат модел на управление, задкулисие - думи, които употребяваме, но правят така, че ни се изплъзва основното. Става дума за това дали държавата е обзета от частни интереси, които не позволяват публичният интерес да се изяви или не, отбеляза политологът. Според него от тук се е натрупало едно очакване за промяна, което не е реализира в предсрочни избори. Това нереализиране, обаче, не пречи да кажем: проблемът стои и още не е разрешен, заяви Антоний Тодоров.

Премиерът по време на поредна проверка отговори: "Лесно е да коментираш свободата, но трябва да се върши ин работа". Според доц. Стойчо Стойчев това е негово послание към поддръжниците му и избирателите.

Ясно е в България, че дебат в политиката отдавна няма, а сме се разделили на фен клубове, които помежду си няма какво да говорят, те могат единствено само да се надвикват, освиркват и замерят с нещо. В случая се замерят с реплики през националните медии, защото става въпрос за двама души с много високо его, които заемат ключовите позиции в държавата. Не става въпрос за институционална война, а два персонажа, подчерта доц. Стойчев.